Volem posar la música com un fet global a l’abast dels participants. Volem despertar la seva curiositat sonora, la curiositat respecte la pròpia cultura musical, i la seva capacitat expressiva i creadora. Volem aconseguir que la dimensió musical en el sentit més ampli formi part de la persona des del naixement, que l'infant es desenvolupi musicalment gràcies a la presència d’estímuls en el seu entorn.
Entenem que la música toca la persona de manera global, les seves emocions, el seu sentit estètic i artístic, la seva manera d’entendre’s, d’expressar-se i de relacionar-se, la capacitat de comprendre el món amb els seus elements i les seves interaccions...
Per això, la manera de fer-ho passa per que la música sigui viscuda des dels seus diferents aspectes: corporal, cantat, auditiu, creat.
Submergir l'infant en un entorn així des de que neix té l’efecte d’ajudar-lo a desenvolupar-se musicalment des del punt de vista neurològic, en el moment en que el seu sistema nerviós està explorant el seu entorn i escollint com organitzar-se.
La presència de l’adult permet, a més de donar confiança a l'infant, assegurar que el treball va més enllà: la música creix en l’entorn familiar. L’adult mateix comença un procés musical. Així, l'infant recull la música de les persones més properes.
Aquest treball ens permet difuminar la separació entre família i escola, i dóna a la música una dimensió més personal pels participants. Fer-ho en família potencia el treball i obre espais d’exploració artística en la vida quotidiana.