La meva foto
MARTA JIMÉNEZ CERDANYA Què fa la música en nosaltres? Què vol dir aprendre música? Quan comença aquest procés? Com es produeix?
Investigo diferents aspectes de la 'pedagogia musical' # Com es pot aprendre música implicant de manera global tota la persona (moviment, sensacions auditives i més) # El cant com base natural de l’expressió musical # Com ajudem a desenvolupar l'audició, l'afinació i la comprensió de la música # Com ens parla la música de manera individual, què ens vincula de manera emocional a la música i com es pot desenvolupar aquest vincle # La importància de la improvisació en l’aprenentatge musical. Com aprenem a partir de la manipulació dels elements musicals

dijous, 21 de juliol del 2022

CALENDARI TRIMESTRE DE TARDOR curs 22-23

 

2-3 ANYS DIMARTS

SETEMBRE   27

OCTUBRE     4, 11, 18, 25

NOVEMBRE  8, 15, 22, 29

DESEMBRE  13


0-1 i 1-2 ANYS  DIJOUS

SETEMBRE    29

OCTUBRE       6, 13, 20, 27

NOVEMBRE    3, 10, 17, 24

DESEMBRE     1

MÚSICA EN FAMÍLIA CURS 2022-23

                              INSCRIPCIONS OBERTES

cliqueu l'enllaç corresponent al grup d'edat, 
a la columna de la dreta de l'enllaç




 

Volem posar la música com un fet global a  l’abast dels participants. Volem despertar la seva curiositat sonora, la curiositat respecte la pròpia cultura musical, i la seva capacitat expressiva i creadora. Volem aconseguir que la dimensió musical en el sentit més ampli formi part de la persona des del naixement, que l'infant es desenvolupi musicalment gràcies a la presència d’estímuls en el seu entorn.


Entenem que la música toca la persona de manera global, les seves emocions, el seu sentit estètic i artístic, la seva manera d’entendre’s, d’expressar-se i de relacionar-se, la capacitat de  comprendre el món amb els seus elements i les seves interaccions...

Per això, la manera de fer-ho passa per que  la música sigui viscuda des dels seus diferents aspectes: corporal, cantat, auditiu, creat.


Submergir  l'infant en un entorn així des de que neix té l’efecte d’ajudar-lo a desenvolupar-se musicalment des del punt de vista neurològic, en el moment en que el seu sistema nerviós està explorant el seu entorn i escollint com organitzar-se.


La presència de l’adult permet, a més de donar confiança a l'infant,  assegurar que el treball va més enllà: la música creix en l’entorn familiar. L’adult mateix comença un procés musical. Així, l'infant recull la música de les persones més properes.


Aquest treball ens permet difuminar la separació entre família i escola, i dóna a la música una dimensió més personal pels participants. Fer-ho en família potencia el treball i obre espais d’exploració artística en la vida quotidiana.

dimarts, 19 de juliol del 2022

REPERTORI TRIMESTRE PRIMAVERA 2022

 CANÇONS PER SALUDAR

Timbolelé

Cucut, qui hi ha?


CANÇONS PER ESCOLTAR

Els tres tambors (so i silenci)


CANÇÓ DE BRESSOL

La mare de Déu


TREBALL DE LA PULSACIÓ

15 són 15

Sol, solet

La lluna la pruna

Plou i fa sol


CANÇONS AMB INSTRUMENTS (pulsació i tonalitat)

La masovera

Tonada de picarols

Trompetes

Flautes d'èmbol


ALTRES CANÇONS 

Els petit tietelles (gestos)

Tinc dues mans (gestos)

Tinc un arbre amic (Lajos Bardos) (sonoritats)

Al prat xiscla l'oreneta (sonoritats)

Cargol treu banya (joc, massatge)


DANSES 

Salt de Plens de la Patum

A setze


CANÇONS DE COMIAT

Ai, adéu

INSCRIPCIONS CURS 2022-23